Arama
Arama Sonuçları
Baltacı'dan canlı yayında bomba açıklamalar!
Halk TV canlı yayınına katılan Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Bedava bitti!.. Faturalar kabaracak
2023 Nisan ayında uygulamaya konan 25 metreküplük doğalgaz uygulaması 1 Mayıs 2024 itibarıyla sona erdi. Devlete 43 milyar liraya mal olan desteğin sona ermesiyle, faturalarda 150-200 liralık bir artış olacak.
Civelek; 'Verdiğimiz emeklerin uzun yıllar meyvesi yenecek...'
Azdavay Belediyesi tarafından duyurusu yapılan 1 tır doğal gaz borusunun ilçeye getirilmesinin ardından önceki dönem Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek açıklamalarda bulundu.
Doğalgazda Mart ayı tarifesi açıklandı
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), mart itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı gazın ve elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını aktardı.
Kastamonu’da arsanız varsa devlet el koyabilir! Acele kamulaştırma kararı…
Aralarında Kastamonu’nun da olduğu, Türkiye'nin dört bir yanında enerji nakil hatları, lojistik merkezi ve doğalgaz dağıtım tesisi yapımı için acele kamulaştırma kararı alındı. Konuya dair Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de de yayımlandı
Yeni Nesil Cüzdan “Hayhay”
Yeni nesil cüzdan Hayhay; FinTek (Finansal Teknoloji) ürünleri ile kullanıcılarına finansal işlemlerini pratik bir şekilde yönetmeleri için olanak sağlayan bir uygulama.
Atışmalı kongre
Kastamonu Ziraat Odası’nın 9. olağan genel kurulu, Cumartesi günü Ünal Düğün Salonu’nda yapıldı. Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu’nun aday olduğu genel kurulda Butur 102, Yapıcıoğlu ise 73 oy aldı. Mevcut Başkan Butur, yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.
Enflasyon yüzde 57’ye düşmüş
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ocak ayının enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK’e göre; tüketici fiyatları Ocak'ta yıllık yüzde 57,68 oldu. Bu rakam son 11 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti.
Yerli doğalgaz Mart’ta evlere geliyor
Türkiye, 2023 yılında doğalgaza ilişkin önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Karadeniz gazı, Mart ayında konutlarda kullanılabilecek. 2023, Türkiye için enerjide kilit adımların atıldığı bir yıl olacak. Öncelikli hedef, doğalgazda dışa bağımlığı azaltmak ve ticaret merkezi olmak. Depolama kapasitesi artırılan Trakya, uluslararası doğalgaz sevkiyatında stratejik rol oynayabilir. Türkiye'yi bir adım daha öne taşıyacak kritik adım, Karadeniz'deki doğal gaz rezervi.
TRADEF2023 muhteşem olacak
İstamonu Fuarcılık tarafından 31 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Ülkeleri Karma Ticaret Fuarı TRADEF2023’ün tanıtım toplantısı, 14 ülkenin büyükelçisi ve maslahatgüzarlarının katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar da programda 15 dakikalık Pınarbaşı üzerine söyleşi ve anlatım gerçekleştirdi. İstamonu Fuarcılık Yönetim Başkanı ve TRADEF Koordinatörü Hüseyin Karadeniz’in ev sahipliğindeki programa katılan büyükelçiler ve maslahatgüzarlar, geçtiğimiz Eylül ayında Kastamonu ilki düzenlenen ve 2023 Eylül’ünde de İstanbul’da ikincisinin hazırlıklarının başladığı TRADEF ile ilgili görüşlerini paylaştı.
Uzmanlardan karbonmonoksit uyarısı
Son günlerde can kayıplarıyla yeniden gündeme gelen kış aylarının sessiz katili olarak da ifade edilen karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uzmanlar uyarıyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Seda Tural Önür, “Kandaki oranı şiddetli olup belirtisi hafif olan hastalar olabileceği gibi kandaki oranı hafif olup şiddetli bir şikayetle de hastalar başvurulabilir. Ters rüzgarların olduğu lodos zamanlarında zehirlenmeleri çok daha fazla görebiliyoruz. Özellikle çocuklar ve hamileler çok daha dikkatli olmalı, erken doğumlar ve bebek kaybı karbonmonoksit zehirlenmesinde görebildiğimiz şeyler” dedi.
BOTAŞ muhtelif birimlerinde 261 personel istihdam edilecek
BOTAŞ muhtelif birimlerinde 261 personel istihdam edilecek
Orman köylülerine yeni destek paketi
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, memur ve emekliler için 2023 yılı ilk altı ayı için yüzde 25 olarak açıkladığı maaş zamlarının yüzde 30’a çıkarıldığını duyurdu.
Sanayi elektriğine yüzde 16 indirim
Sanayide kullanılan elektriğe yüzde 16 indirim yapıldı. İndirim 2023 yılının ilk 3 ayında geçerli olacak. Mesken abonelerine de zam yapılmayacak. EPDK önce Nisan ardından Ekim ayında aldığı azami uzlaştırma fiyat (auf) kararları ile uluslararası piyasalarda oluşan olağanüstü maliyet artışlarının ülkemize olumsuz yansımasının önüne geçti, arz güvenliği sorunu yaşanmadı. Kış ayları devam ederken EPDK iki kritik karara daha imza attı. Kurul yılın son toplantısında hem elektrikte yeni tarifeleri belirledi hem de serbest piyasadaki elektrik tavan fiyatını 4800 TL/MWh’den 4200 TL/MWh’ye düşürd
Karadeniz’deki rezerv 710 milyar metreküpe ulaştı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'deki doğal gaz aramalarında yeni bir müjde vererek, ”Fatih sondaj gemimiz, Çaycuma-1 sondajında denizin 3 bin 23 metre altında 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfetti. Açacağımız yeni tespit kuyularıyla bu rakamın yukarı yönlü revize edilmesini bekliyoruz” dedi.
Doğalgaz hizmet bedellerine dev zam!
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğal gaz hizmet bedellerine yüzde 84 zam yaptı. 1 Ocak 2023 itibarıyla geçerli olacak zamla birlikte abone bağlantı bedeli 2 bin 135 TL'ye, ön ödemeli sayaç değişim bedeli ise 684 TL'ye çıkacak.
‘Asgari ücret açlık sınırının altında kaldı’
CHP Ekonomiden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serkan Karayılan, ekonomik gelişmelere ilişkin basın açıklaması yaptı. Karayılan, açıklamasında; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, AKP iktidarının bozduğu bu ekonomiyi yeniden inşa etmeye, hayat pahalılığını yenmeye ve milletimize rahat bir nefes aldırmaya geliyoruz. İnsanların geleceğine umutla baktığı, çocuklarımızın yatağa aç girmediği bir ülkeyi ayağa kaldırmak için geliyoruz” dedi.
20 yılda yüzde 264,3 oranında arttı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2002 yılı sonuna göre net asgari ücretin reel olarak 2023 yılı için yüzde 264,3 oranında artırıldığı, nominal olarak ise 46 katına çıktığını bildirdi.
Selzedeler yeni evlerine kavuşuyor
Bozkurt ilçesinde geçen yıl 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinde bodrum katta bulunan ev ve iş yerlerinin İçişleri Bakanlığı tarafından kamulaştırılan 46 hak sahibine yeni daireleri noter huzurunda gerçekleştirilen kura ile teslim edildi.
Yaralı Bozkurt yeniden doğdu
11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan sel felaketinde 65 kişinin yaşamını yitirdiği, 7 kişinin kaybolduğu ve onlarca binanın zarar gördüğü Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde, hayatın normale döndürülmesi için başlatılan çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı.
‘Aralıkta doğal gaza zam yok’
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Aralık’ta doğal gazda fiyat değişikliği olmayacak" dedi.
Örencik TOKİ gaza kavuştu
Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, mahallede yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Muhtar Karabacakoğlu açıklamasında Örencik TOKİ konutlarına doğalgazın dün itibariyle verildiği söyledi. Karabacakoğlu, ayrıca Karaçomak Deresi ıslah çalışmaları için ödeneğin temin edildiğini ve 2023 yılı Mart ayında çalışmaların başlayacağını kaydetti.
Sahilde ‘gaz’ sevinci
11 Ağustos 2021 tarihinde sel felaketini yaşayan Bozkurt, Abana, İnebolu ve Cide ilçelerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katıldığı törenle doğalgaz verildi. Törende konuşan Bakan Dönmez; “Son 5 yılda 338 yeni yerleşim yerine daha doğal gaz götürerek, doğal gaz kullanan yerleşim yeri sayımızı 669’a yükselttik” dedi.
Kastamonu'nun doğal gazsız ilçesi kalmayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bozkurt, Abana, Cide ve İnebolu ilçelerine Doğal Gaz Verme Töreni’ne Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan: “Kastamonu’nun Küre, Çatalzeytin ve Araç ilçelerine de doğalgaz hatlarımızı ulaştıracağız” dedi.
Evimiz her daim sıcak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan sel felaketinin en ağır şekilde hissedildiği Bozkurt ilçesinde evlerine doğal gaz bağlanan aileyi ziyaret ederek sevinçlerine ortak oldu.
‘Aralık’ta hızlı bir şekilde düşecek’
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bir dizi programa katılmak için Kastamonu’ya geldi. Bakan Nebati, ilk olarak Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi’nde düzenlenen “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” programına katıldı. Programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Nebati, Kastamonu’da yapılan yatırımlar, ihracat ve ithalat rakamları ile ilgili konuştu. Nebati konuşmasında; “Döviz kurunun oynaklığı minimum seviyede. Öngörülebilirliğin arttığı, insanların hesaplarını çok rahat bir şekilde yapabilecekleri bir dönemdeyiz. Enflasyon, Aralık ayından itibaren baz etkisiyle de olsa hızlı bir şekilde düşmeye başlayacak. Hedefimiz olan tek haneli enflasyonu yakalayacağız” ifadelerine yer verdi.
Belediye, her hafta iki projenin temelini atıyor
Başkan Vidinlioğlu; “Önce pandemi süreci, arkasından tüm dünyayı etkisi altına alan doğal gaz ve enerji fiyatlarındaki artıştan dolayı maliyetlerde çok ciddi yükseliş oldu. Bunun getirdiği tabi bir takım zorlukları birlikte yaşadık. Ama biz zaten kolaya talip olmadık, zoru başarmak için buradayız. Sinekten yağ çıkarıp şehrin ihtiyaçlarını bir bir gidereceğiz inşallah. Bundan sonrası bundan öncesinden daha hızlı olacak. Çünkü artık önümüzü daha rahat görebiliyoruz. Şehre yeni bir şeyler katmanın ve evlatlarımızı daha güzel bir Kastamonu’ya kavuşturmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.
Muhtarlar Ankara’daydı
19 Ekim Muhtarlar Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kastamonu’da da çelenk sunma töreni ile kutlandı. Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı önüne çelengi muhtarlar adına İnönü Mahallesi Muhtarı Necati Efehüseyinoğlu, Konukça Köyü Muhtarı Niyazi Köseoğlu ve Mescit Köyü Muhtarı Ferhat Yaylacıoğlu koydu.